Home
Info
Contact
Foto's
Mijn naam is Heleen van Stratum en ik houd mij met veel plezier bezig met het maken van diverse kunstvormen.

Van jongs af aan ben ik hier mee bezig geweest en kreeg dan ook op jonge leeftijd van mijn ouders het boek "Wat onze handen kunnen maken". Dit boek werd voor mij een uitdaging, hoewel natuurlijk niet alles meteen lukte omdat ik simpelweg te jong was, om diverse nieuwe technieken onder de knie te krijgen. Het was een inspiratiebron waarmee ik aan de slag kon met materialen die in en om het huis en in de natuur te vinden waren. Ik verzamelde van alles en op mijn verlanglijstje kwamen de dingen die duur waren zoals b.v. oliepastel etc.
Onze wijze buurvrouw zei eens: Wat haar ogen zien kunnen haar handen maken.

Naast mijn schoolopleiding vond mijn moeder het nodig dat ik ook een opleiding volgde om kleding te maken. Altijd handig toch! Toch heb ik hier wel heel veel plezier van gehad want ook daarin kon ik mijn creativiteit kwijt.

Ik heb tot mijn pensionering 20 jaar een im- en exportbedrijf gehad in natuurzijden stoffen.
Weer een nieuwe uitdaging want ik bepaalde b.v. de kleurstellingen van welk borduursel op welke ondergrond moest komen om daardoor een kollektie te hebben geschikt voor de Europese markt. Het was geweldig want mijn klanten waren uiteraard veelal heel kunstzinnige ontwerpers en dat klikte.

In mijn schaarse vrije tijd volgde ik een cursus in het werken met zachte steensoorten en albast. Later volgde ik cursussen in het maken van beelden in keramiek.
Daarna heb ik een opleiding gevolgd in het maken van bronzen beeldjes op schaal. De afgelopen jaren heb ik mij hier voor het merendeel mee bezig gehouden.
Mijn beelden maak ik met eindeloos geduld en liefde en zijn pas klaar als ik ze van binnen voel.
Links naar andere kunst websites :
www.knst.nl
www.regiokunst.nl